Wykształcenie wyższe lub ostatni semestr studiów: Technologia Żywności, Biotechnologia, Zarządzanie Produkcją lub pokrewne
Chęć rozwoju w kierunku Technologii Produkcji
Znajomość lub chęć poznania przepisów prawnych dotyczących żywności oraz systemów zapewnienia jakości
Otwartość na nowe wyzwania i doświadczenia, a także zaangażowanie i determinacja w działaniu
Gotowość do pracy w systemie zmianowym po ukończonym wdrożeniu: praca od poniedziałku do piątku na dwie zmiany rotujące ze sobą co tydzień (od godz. 06:00 do godz. 14:00; od godz. 14:00 do godz. 22:00); tygodniowe zmiany nocne pojawiające z częstotliwością raz na ok. 1,5 miesiąca (dodatek finansowy za pracę w porze nocnej); 8 godzinny dyżur w sobotę lub niedziele pojawiający się z częstotliwością raz na około 1 miesiąc (dyżur płatny w nadgodzinach 100%)