Olsztyn, 28.10.2019r.
ZAPYTANIE OFERTOWE numer 06/2019
Dotyczące publikacji 4 artykułów sponsorowanych (tekstów informacyjno-promocyjnych) w prasie branżowej spożywczej w ramach promocji projektu „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 (Oś Priorytetowa 1, Działanie 1.1., nr umowy: RPWM 01.01.00-28-000217-00) – prowadzone w trybie „zapytania ofertowego” na podstawie obowiązującej u Zamawiającego procedury wyboru wykonawcy w ramach projektów zgodnie z zasadą konkurencyjności.
ZAMAWIAJĄCY:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie z siedzibą w Olsztynie 10-957 Olsztyn,
ul. Oczapowskiego 2, NIP: 7393033097, REGON: 510884205.
Ilekroć w niniejszym zapytaniu ofertowym lub załącznikach jest mowa o Oferencie należy przez to rozumieć podmiot, do którego zostało skierowane niniejsze zapytanie lub który złoży ofertę w odpowiedzi na niniejsze zapytanie ofertowe.
I. TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie udzielane jest w trybie postępowania ofertowego (zgodnie z zasadą konkurencyjności określoną w Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020).
II. MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT
Oryginał oferty (zwany dalej kompletną dokumentacją) powinien być przygotowany w oparciu o niniejsze Zapytanie Ofertowe oraz podpisany przez uprawnioną osobę i wraz z wymaganymi załącznikami, przesłany w formie pliku pdf na adres mailowy Zamawiającego: ciitt@uwm.edu.pl do dnia 04-11-2019 do godz. 15.00.
Dokumenty mogą zostać wysłane również pocztą tradycyjną lub złożone osobiście w siedzibie CIiTT:
Centrum Innowacji i Transferu Technologii
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
ul. R. Prawocheńskiego 9, 10-720 Olsztyn
we wskazanym wyżej terminie. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
III. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:
Przedmiot zamówienia obejmuje:
1) publikację 4 artykułów sponsorowanych,
2) wielkość każdego artykułu od 1 800 do 4 000 znaków ze spacjami i znakami interpunkcyjnymi, przy formacie strony formatu A4, uwzględniając logotypy oraz 1 zdjęcie;
3) publikację w miesięczniku spełniającym łącznie następujące warunki:
- o zasięgu ogólnopolskim,
- posiadający charakter opiniotwórczy,
- dystrybuowany odpłatnie,
- ukazujący się regularnie w postaci drukowanej na terenie RP,
- poświęcony tematyce przetwórstwa zwierząt,
- nie będący tabloidem lub prasą ogłoszeniową.
4) publikację każdego artykułu na jednej całej stronie miesięcznika,
5) publikację każdego artykułu w pełnym kolorze z grafiką zdjęciową, logotypami,
6) każda publikacja zostanie opatrzona nazwą projektu oraz obowiązującymi oznaczeniami graficznymi zgodnie z Księgą identyfikacji wizualnej z wykorzystaniem dostarczonych przez Zamawiającego znaków (logotypy) UE, RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 (RPO WiM 2014-2020) oraz UWM w Olsztynie, oraz zgodnie z Podręcznikiem wnioskodawcy i beneficjenta programów polityki spójności 2014-2020 w zakresie informacji i promocji, treść merytoryczna każdego artykułu dostarczona będzie przez Zamawiającego na wyznaczony przez redakcję adres email w terminie ustalonym z Wykonawcą, oprócz treści merytorycznej każdy artykuł musi zawierać grafikę/ infografikę/ zdjęcia, linki itp. dostarczone przez Zamawiającego, które wpłyną na uatrakcyjnienie przekazu.
W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do:
1) ułożenia treści wraz z grafiką i logotypami, dostosowania szaty graficznej odpowiadającej grafice wydawnictwa, w którym ukaże się artykuł. Wykonawca na podstawie przekazanych materiałów przygotuje finalny format publikacji,
2) przedstawienia do akceptacji projektu artykułu na co najmniej 5 dni roboczych przed oddaniem publikacji do druku,
3) dokonania poprawek w przypadku konieczności wprowadzenia zmian lub korekty błędów na wyraźne polecenie Zamawiającego przekazane za pomocą poczty e-mailowej w terminie 1 dnia roboczego od otrzymania informacji.
Publikacja artykułów następować będzie na podstawie zatwierdzonego projektu artykułu opracowanego przez Wykonawcę i zatwierdzonego przez Zamawiającego.
Zamawiający przewiduje publikację pojedynczego artykułu raz na kwartał. Terminy publikacji artykułów zostaną ustalone z Wykonawcą po podpisaniu umowy.
IV. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU WRAZ Z OPISEM SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY ICH SPEŁNIENIA
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Oferenci, którzy dysponują potencjałem organizacyjno – technicznym i znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej gwarantującej wykonanie zamówienia.
W związku z powyższym Oferent jest zobowiązany do podpisania oświadczenia stanowiącego załącznik nr 3 do zapytania. Oferenci, którzy nie podpiszą ww. oświadczenia zostaną odrzuceni.
V. INFORMACJE O WYKLUCZENIU
W postępowaniu nie mogą brać udziału osoby, które powiązane są z Zamawiającym osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania pomiędzy Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a Oferentem, polegające w szczególności na:
• uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
• posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji,
• pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
• pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
W związku z powyższym Oferent jest zobowiązany do podpisania oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do zapytania. Oferenci, którzy nie podpiszą ww. oświadczenia zostaną wykluczeni.
VI. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
1. Data realizacji całości zamówienia: do dnia 15 listopada 2020r.
VII. DODATKOWE POSTANOWIENIA
Każdy z Oferentów składa jedną ofertę według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do zapytania ofertowego.
VIII. KRYTERIA OCENA OFERTY
Kryteria wyboru: cena brutto – waga 100% (maks. 100 pkt.)
Punkty będą wyliczone w oparciu o wzór matematyczny:
C = [ (C min / C oferty ) x 100]
Gdzie:
C – ilość punktów za cenę przyznanych danej ofercie
C min – najniższa cena spośród wszystkich złożonych ofert
C oferty – cena badanej oferty
Razem Oferent może uzyskać 100 pkt przy ocenie ofert publikacji 4 artykułów (tekstów informacyjno-promocyjnych) w prasie branżowej spożywczej w ramach promocji projektu „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości” finansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 (Oś Priorytetowa 1, Działanie 1.1., nr umowy: RPWM 01.01.00-28-000217-00). Wygrywa oferta, która uzyska największą ilość punktów.
IX. WYBÓR NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
X. WYNIK POSTĘPOWANIA
XI. WARUNKI ZMIANY UMOWY
XII. KONTAKT Z ZAMAWIAJĄCYM
Osobą do kontaktu w sprawach dot. zapytania ofertowego jest:
Arkadiusz Tabaka, tel. 89 524-35-00, email: arkadiusz.tabaka@uwm.edu.pl;
Hanna Marciak, tel. 89 524-55-31, email: hanna.marciak@uwm.edu.pl,
od poniedziałku do piątku 7.00-15.00.
TERMIN ZWIĄZANIA OFERTĄ: 30 dni od daty złożenia oferty.
Załączniki do oferty:
1. Oświadczenie o braku powiązań zgodnie z zał. nr 2
2. Oświadczenie dot. posiadania odpowiedniego potencjału organizacyjno-techniczny oraz sytuacji ekonomicznej i finansowej gwarantującej wykonanie zamówienia – zał. nr 3