Poszukujemy trenerów do systemowego projektu szkoleniowego z zakresu „Krótkich
łańcuchów dostaw żywności”.
O szkoleniu:
• Szkolenie stacjonarne trwa 2 dni i odbywa się w godz. 9:00 – 13:45. Zakres hig-san obejmuje
godz. 10:00-13:45 podczas 2 dnia szkolenia.
• Grupa szkoleniowa może liczyć maksymalnie 30 osób. Minimalna ilość osób w danej grupie to
20 osób
Wymagania wobec kandydata
posiadająca wykształcenie wyższe, czyli ukończone studia na kierunku: rolnictwo, ekonomika
rolnictwa, ogrodnictwo, zootechnika, weterynaria, technologia żywności i żywienie człowieka
lub inny kierunek studiów wyższych, obejmujący przedmioty z dziedziny nauk rolniczych w
wymiarze co najmniej 60 punktów ECTS lub studia podyplomowe, obejmujące przedmioty z
dziedziny nauk rolniczych w wymiarze co najmniej 30 punktów ECTS.
Ponadto, wykładowca w ciągu ostatnich 3 lat:
• zdobył co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku wymagającym wiedzy
odnośnie wymagań higieniczno-sanitarnych przy prowadzeniu przetwórstwa żywności w
gospodarstwie rolnym (RHD, MOL, sprzedaż bezpośrednia) lub jej sprzedaży np. w
Inspektoracie Weterynarii lub Inspektoracie Sanitarnym, lub posiada minimum 3 lata
zatrudnienia w charakterze pracownika naukowego lub pracownika badawczo-technicznego w
instytutach badawczych, prowadzących badania w obszarze nauk rolniczych w zakresie
związanym z tematyką prowadzonych zajęć;
• uczestniczył w co najmniej 1 szkoleniu z zakresu rolnictwa lub z zakresu związanego z tematyką
szkolenia, przy czym wymóg ten nie dotyczy osób zatrudnionych na uczelniach kształcących w
dziedzinie nauk rolniczych i prowadzących zajęcia ze studentami oraz pracowników naukowych
lub badawczo-technicznych instytutów badawczych prowadzących badania z zakresu nauk
rolniczych.
Oferujemy
Dowolną preferowaną formę współpracy (umowa zlecenie, B2B)
• Pełen zwrot kosztów dojazdów
• Elastyczny harmonogram dopasowany do możliwości trenera
• Materiały szkoleniowe
Sposób aplikowania
Do aplikacji oraz kontaktu zapraszamy na adres mailowy ktomaszewska@pir.pl, astachyra@pir.pl
oraz pod numerem telefonu 22 350 00 86